Hobby naší doby naleznete zde:

Hobby naší doby 2022 - 10. díl

Hobby naší doby 2022 - 10. díl

So 19.3 12:25
Premiéra

Pořad Hobby naší doby je pravidelně vysílán na kanálu ČT1 již od ledna roku 2011. Vysílán je každou sobotu v 12:25 hod a trvá necelou půlhodinu. Diváky provází Jiřina Bohdalová.
Jiřina Bohdalová je výtečná kuchařka a vaření je její velký koníček. Vaření má proto svoje místo taky zde. Do své pořadu zve kolegy z branže a společně připravují nejrůznější jídla dle jejích receptů.

Hobby naší doby 2022 - 9. díl - Rajská polévka Daniely Kolářové

Hobby naší doby 2022 - 9. díl - Rajská polévka Daniely Kolářové

So 12.3 12:25
Premiéra

Daniela Kolářová připraví velmi chutnou rajskou polévku podle receptu z Prádelny:

olej
cibule
česnek
koriandr
římský kmín
zázvor
nové koření
bobkový list
olivy
sůl
drcená rajčata
zeleninový vývar

Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Postupně přidáváme koření a necháme asi minutu rozvonět. Dále přidáme drcená rajčata a zředíme trochou zeleninového vývaru. Necháme projít varem a na poslední minutu přidáme ještě nakrájené černé olivy.

Recepty v tomto dílu pořadu
Recepty Hobby naši doby: 

Hobby naší doby 2022 - 8. díl - Grilovaná hovězí játra se salsou z pečených paprik a rajčat

Hobby naší doby 2022 - 8. díl - Grilovaná hovězí játra se salsou z pečených paprik a rajčat

So 5.3 12:25
Premiéra
Vařit dnes budeme na farmě v Seleticích. Jaroslav Zelenka předvede přípravu grilovaných hovězích jater se salsou z pečených paprik a rajčat.
Recepty v tomto dílu pořadu

Hobby naší doby 2022 - 7. díl - nepečený dort Malakov Daniely Kolářové

Hobby naší doby 2022 - 7. díl - nepečený dort Malakov Daniely Kolářové

So 26.2 12:25
Premiéra

V pořadu předvedla své kuchařský umění Daniela Kolářová. Podle starého rodinného receptu připravila k odpolední kávičce originální nepečený dort Malakov.
 

mléko
vanilkový cukr
mandlový likér
piškoty
meruňkový kompot
šlehačka

Do horkého mléka vmícháme vanilkový cukr, přilijeme trochu mandlového likéru. V mléce namáčíme piškoty a vyskládáme je na tácek nebo talířek. Poté poklademe vrstvou pokrájených meruněk (nebo jiného ovoce). Na ovoce zase poklademe vrstvu máčených piškotů, ovoce a na závěr ještě jednou piškoty. Necháme v lednici vychladit alespoň 3 hodiny (lépe přes noc).

Podáváme s čerstvě ušlehanou šlehačkou.

Recepty v tomto dílu pořadu
Recepty Hobby naši doby: 

Hobby naší doby 2022 - 6. díl - francouzský jablečný koláč Dagmar Peckové

Hobby naší doby 2022 - 6. díl - francouzský jablečný koláč Dagmar Peckové

So 19.2 12:25
Premiéra

V kuchyni bude znovu kralovat Dagmar Pecková. Dnes připraví francouzský jablečný koláč

křehké těsto na tarte (listové těsto)
fazole na zatížení těsta
jablka
cukr krystal
vanilkový lusk
cidre (jablečné víno)
jablečné želé
calvados
créme fraiche

Těstem vyložíme kulatou formu na koláč. Zatížíme ho syrovými fazolemi, aby se těsto nenafouklo. Předpečeme asi 15 minut na 200 °C.

Mezitím si v kastrůlku povaříme jablka nakrájená na kostičky, přidáme cukr a semínka z jednoho vanilkového lusku. Přilijeme jablečné víno a povaříme doměkka. Poté rozmixujeme na hladkou kaši. Tuto směs pak natřeme na předpečené těsto. Poklademe plátky jablek a zasypeme cukrem. Pečeme asi 40 minut.

V misce si smícháme jablečné želé a calvados. Směsí potřeme ještě teplý koláč. Podáváme s créme fraiche.

Recepty v tomto dílu pořadu

Hobby naší doby 2022 - 5. díl - Batátová kaše s krůtím steakem Venduly Pizingerové

Hobby naší doby 2022 - 5. díl - Batátová kaše s krůtím steakem Venduly Pizingerové

So 12.2 12:25
Premiéra

V kuchyni dnes bude kralovat Vendula Pizingerová. Dnes předvede přípravu batátové kaše s krůtím steakem..

batáty
krůtí prsa
sójová omáčka
sušený česnek
zázvor
chilli papričky
rýžový olej
čerstvý koriandr
kokosové mléko
sůl
limeta

Batáty popícháme vidličkou, dáme na plech a vložíme cca na 1 hodinu na 180 °C do trouby.

Krůtí řízky poklademe do pekáčku, zalijeme sójovou omáčkou, olejem, posypeme sušeným česnekem, strouhaným čerstvým zázvorem, trochou chilli a rukama promícháme. Necháme chvíli macerovat.

Upečené batáty rozpůlíme a vydlabeme do mísy, rozmačkáme, přidáme nasekané chilli papričky a přilijeme kokosové mléko. Dochutíme solí, koriandrem a limetkovou šťávou.

Maso opečeme na pánvi

Recepty v tomto dílu pořadu

Hobby naší doby 2022 - 4. díl - kuřecí stehna na calvadosu Dagmar Peckové

Hobby naší doby 2022 - 4. díl - kuřecí stehna na calvadosu Dagmar Peckové

So 5.2 12:25
Premiéra

V kuchyni dnes bude kralovat Dagmar Pecková. Dnes připraví kuřecí stehna na calvadosu.

kuřecí stehna
sůl
pepř
máslo
šalotka
jablka
calvados
cukr krystal
tymián
petržel
bobkový list
kuřecí vývar
cidre (jablečné víno)
smetana

opečená bageta jako příloha

Kuřecí stehna posolíme a opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a na něm stehna ze všech stran opečeme a z kastrolu vyndáme. Na máslo dáme nakrájenou šalotku a jablko a orestujeme. Kuře vrátíme zpět do kastrolu. Přilijeme calvados a zapálíme (flambujeme).Přidáme koření, vývar, cidre, přikryjeme pokličkou a dusíme.

Na pánvi si opět rozehřejeme máslo a přidáme jablíčka nakrájená na tenké měsíčky. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme cidre a zredukujeme asi na polovinu množství tekutiny. Takto připravená jablíčka přidáme k masu, zamícháme, zalijeme smetanou a povaříme.

Recepty v tomto dílu pořadu

Hobby naší doby 2022 - 3. díl - zapečené mleté maso Venduly Pizingerové

Hobby naší doby 2022 - 3. díl - zapečené mleté maso Venduly Pizingerové

So 29.1 12:25
Premiéra

V kuchyni dnes bude kralovat Vendula Pizingerová. Dnes připraví velmi chutné zapečené mleté maso se zelím z Blatničky.

uvařená rýže
mleté maso – mix
kysané zelí
rýžový olej
cibule
česnek
rajčatový protlak
sůl, pepř
smetana
anglická slanina

Na pánvi rozehřejeme rýžový olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Přidáme trochu nasekaného česneku. Dále vložíme mleté maso, rajský protlak a sůl.

Do pekáčku vložíme uvařenou rýži, na ni navrstvíme mleté maso a nahoru nakládané zelí. Zalijeme smetanou a poklademe plátky anglické slaniny. Pečeme cca 20 minut na 180 – 200 °C.

Recepty v tomto dílu pořadu

Hobby naší doby 2022 - 2. díl - krůtí medailonky Jolany Voldánové

Hobby naší doby 2022 - 2. díl - krůtí medailonky Jolany Voldánové

So 22.1 12:25
Premiéra

V kuchyni dnes bude kralovat Jolana Voldánová. Dnes připraví velmi chutné krůtí medailonky s pečenými bramborami a zeleninou.

krůtí prsa
sůl, pepř
hladká mouka
sušený medvědí česnek
oregano
uzená a sladká paprika
chilli vločky se solí
olivový olej
přepuštěné máslo
kuřecí vývar
cibule
paprika
pečené brambory

Krůtí medailonky trochu osolíme a opepříme. Do hlubokého talíře si dáme lžíci a půl hladké mouky, sušený medvědí česnek, oregano, obě papriky a chilli vločky se solí. Promícháme a maso v kořeněné mouce obalíme.

Na pánvi si rozehřejeme trochu olivového oleje s ghí. Obalené maso vyskládáme do pánve a necháme zatáhnout z obou stran a dáme stranou. Do misky slijeme výpek a maso vrátíme zpět na pánev. Zalijeme kuřecím vývarem a necháme podusit.

Mezitím vezmeme kousek másla, dáme ho do zbytku kořeněné mouky a vidličkou rozmačkáme. Hotové maso vyjmeme a do výpeku přidáme kořeněné máslo a necháme provařit.

Podáváme s pečenými bramborami se zeleninou.

Brambory

Brambory dobře umyjeme a rozkrojíme na poloviny. Zakápneme olivovým olejem, přidáme pepř a sladkou papriku. Vložíme je do trouby a po 20 minutách přidáme i zeleninu.

Recepty v tomto dílu pořadu
Recepty Hobby naši doby: 

Hobby naší doby 2022 - 1. díl - sluníčková jablíčka Antónie Mačingové

Hobby naší doby 2022 - 1. díl - sluníčková jablíčka Antónie Mačingové

So 15.1 12:25
Premiéra

V kuchyni dnes bude kralovat Antónia Mačingová. Upeče sluníčková jablíčka:


jablka
listové těsto
vejce
sezamová semínka
chia semínka
skořicový cukr
citronová kůra


Větší jablko nakrájíme na půlcentimetrová kolečka. Vykrojíme jaderník. Listové těsto rozkrájíme na proužky a kolem dokola jablíčka omotáme, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky, skořicovým cukrem a strouhanou citronovou kůrou. Pečeme 30 minut na 180 °C.

Recepty v tomto dílu pořadu

Stránky