Poslední odvysílané díly

Recept na bábovku podle oblíbeného receptu maminky Tomáše Garrigua Masaryka a osvěžující kuřecí salát s červenou řepou podle receptu divačky představil Láďa Hruška v dalším reprízovém díle Vychytávek.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

foto: fotobanka ČT

Eva připraví lehký zeleninový oběd z cukety, které sice vůbec nepěstují, ale stále jim je někdo nosí. 

Cuketové špagety s tuňákem
600 g cukety
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
40 g okapaných sušených rajčat
1 malá chilli paprička zbavená semínek
1 velká hrst čerstvé petrželky nebo bazalky
160 g okapaného konzervovaného tuňáka
sůl
pepř
lžíce citronové šťávy
černé olivy

  ČT 1
Recepty Všechno co mám ráda:

Všestranná studentka gymnázia Veronika Ročková krásně zpívá, hraje na saxofon, miluje francouzštinu, s radostí a zvídavostí vaří pro rodinu i kamarády. Její největší vášní se však stala příprava sladkých jídel. Repertoár má široký – bábovkami počínaje přes koláče po pompézní dorty všeho druhu konče. V jejím rukopisu se nepřehlédnutelně prosazuje dotek Francie. Veronika přinese tip na výrobu karamelových medvídků, květinových čokoládových bonbonků a na skořicový dort s ostružinami.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Jak připravit ovocný tatarák s limetkovo-skořicovým přelivem předvedla divačka v dalším reprízovém pokračováni pořadu Ládi Hrušky. Láďa se pochlubil ukrajinským receptem na špíz, kde základní marinádou pro přípravu je obyčejná sodovka.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

foto: fotobanka ČT

Veronika připravila banánové lívance bez mouky a cukru, na kterých si s Evou opravdu pochutnají. Obě se těší na odpoledne. Dnes jedou na trochu netradiční návštěvu. Na svou loď je pozval herec a zpěvák Roman Vojtek. Svěřil se, že by mu udělala radost nějaká chutná buchta. Eva připraví svůj osvědčený koláč z lineckého těsta s krémovou náplní z ořechů a ovocem naloženým v sherry.

  ČT 1

Pustíme se do přípravy vaječných pokrmů podle receptů ze starých kuchařek.

  ČT 1

Sladké a jednoduché dobroty s profesionální cukrářkou Lindou Procházkovou. Linda pro diváky připraví hrnkový borůvkový koláč s drobenkou, jako tip na léto rozkošný dort z lineckého těsta a mascarpone s ovocem a trendy bezlepkové muffinky.

  ČT 1

Co vlastně znamenal čtyřicetidenní půst, který naši předkové drželi, a jaká jídla během něj jedli? A co si dopřávali na Boží hod velikonoční?

  ČT 1

Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. Sledujte v neděli 21. dubna ve 12.50 na Primě

  Prima

Ondřej Slanina vytvořil již tradičně netradiční velikonoční menu. Těšit se můžete na svěží jarní salát z ředkviček, kedlubny, chřestu, rukoly a klíčků s medovo-citronovým dresinkem a sýrem cottage, jehněčí roládu plněnou špenátem a dijonskou hrubozrnnou hořčicí s brokolicí prohozenou na másle s praženou panko strouhankou a také na nadýchanou velikonoční čokoládovou roládu.

  ČT 1

Existuje sezónní a levný recept, na který jsme opravdu zapomněli a který by si zasloužil návrat do dnešní kuchyně? Jsou to ovocné polévky, na kterých si naše prababičky a pradědečkové pochutnávali zcela běžně. Proslulý klasický dezert zvaný císařský trhanec neboli kaiserschmarrn je na přípravu překvapivě snadný a doplněný ovocem se promění v lahůdku vpravdě královskou.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

V posledním díle Vychytávek před Velikonocemi se dozvíme postup na přípravu superrychle upečené moravské hrkfrk buchty. Dále si připravíme chutnou, a přitom dietní zapečenou tuňákovou tortillu. A na závěr Láďa připraví kočičí tanec – nejoblíbenější pokrm dobrého vojáka Švejka! Sledujte 14. dubna ve 12.50 na Primě!

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

S mletým masem kuchaři a hospodyně rádi pracují, lze ho rozličně ochutit, kombinovat s řadou dalších ingrediencí a spokojenost je na straně strávníků téměř vždy zaručena. Jaro nám navíc chystá plné hrsti čerstvých bylinek a křehké zeleninky, nechme se tedy inspirovat nápady Kluků v akci. Nabídnou vám odlehčené recepty pro děti i prarodiče a pikantnější variace pro dospělé.

 

  ČT 1

foto: fotobanka ČT

V pátém díle druhé řady pořadu Eva společně s kamarádkou Janou dekorovaly pár vajíček ubrouskovou technikou. Jana upekla efektní velikonoční chlebíček a Eva kuřátka pro koledníky. Spolu připravily velikonoční hrudku, což je zdravé a přitom tradiční jídlo.

  ČT 1

Charismatický Radek Příhonský s vtipem sobě vlastním představí oblíbená jídla svých klientů i své kulinářské favority, které ochutnal a vařil na svých cestách po Evropě, Africe i Asii. Dnes se věnuje privátní špičkové gastronomii.

 

  ČT 1

Vařit budeme s Jiřím Ostřanským. Připravíme dýňovou polévku podle principů zdravého stravování.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

foto: fotobanka ČT

Ve čtvrtém díle druhé řady za Evou přijede kamarádka moderátorka České televize Veronika Poláčková, která se potřebuje naučit masovou pomazánku. Eva ji chce překvapit a zadělá těsto na rohlíky. Připraví i vajíčkovou pomazánku.

  ČT 1

Banát - jedno z posledních míst, kde naši lidé dokážou hospodařit a žít téměř soběstačně. V seriálu objevujeme místa, kde ještě přetrvává tradiční způsob života a kde nezanikly staré zvyky. Jedním z takových míst je tisíc kilometrů vzdálený rumunský Banát, kam počátkem 19. století odešla velká skupina Čechů, aby tu hospodařili v neobydlené krajině. Uvidíme, jak se mele kukuřičná mouka na vodních mlýncích a jak se vaří proslulá kaše mamaliga

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Recept na tradiční vdolky a taky na neodolatelnou mramorovou bábovku „Jágrovku“ s rozinkami namočenými v rumu se dozvíme v dalším díle Vychytávek. Sledujte v neděli 31. března ve 12.50 na Primě!

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Tip na nedělní oběd - Vepřová panenka se slaninou v bylinkové krustě se sezamem a listy čerstvého špenátu, podávaná se šlehanou nádivkou s kousky uzeného boku a mandliček. Panenka bude rolovaná se špenátem a obalena v bylinkách a sezamu (médium).

Vepřová selečí panenka 200g
Listový špenát 20g
Slanina 30g
Sůl, pepř, sezam, steakové hrubé koření
Olivový olej 20ml

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Polopatě:

Martin Svatek patří k nejvýraznějším osobnostem české gastronomie. Profesně se usídlil v jižních Čechách, v srdci historického města Tábor, kde působí jako šéfkuchař jedné z nejvyhledávanějších jihočeských restaurací. Martinova oblíbená kuchyně je regionální česká, rád čerpá z osvědčených receptur své babičky, kolem které se motal v kuchyni už jako malý kluk. Jeho jídla jsou nezapomenutelná, původní, snoubí se zde klasika a tradiční suroviny, neotřelý nápad, svěžest, vtip, harmonie a zároveň chuťová vyzývavost.

  ČT 1

Vařit budeme s Miroslavem Etzlerem. Můžete si spolu s ním připravit vařené hovězí maso s pečeným bramborem a omáčkou se zelenými fazolkami.

  ČT 1

V třetím díle druhé řady Eva objevila výhody pomalého hrnce. Nemusí dlouho stát u sporáku a zůstane jí více času na tvoření. Připravuje segedínský guláš z domácího zelí, které si naložila už na podzim. Na návštěvu přijede její kamarádka Jana. Jako pohoštění se bude jistě hodit výborná švestková žemlovka a spolu s Janou také uvaří velmi chutné plněné kotlety.

  ČT 1

Hovězí maso představovalo po staletí důležitou a kvalitní složku jídelníčku našich předků. My si po jejich vzoru připravíme z českého hovězího klasický recept tak, jak ho připravovaly naše prababičky.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Stránky