Všechno co mám ráda 2020 - 1. díl - recept na nadýchaný cheesecake a masový dort

Čt 6.2 16:45
Premiéra

Jako poděkování kolegyním z práce upekla Eva oblíbený cheesecake. Je rychlý a nenáročný na přípravu i suroviny. A protože vyhřátá trouba by se měla využít, zvládne ještě masový dort.

Recept na jednoduchý nadýchaný cheesecake

240 g sušenek
140 g rozpuštěného másla
500 g mascarpone nebo jemného tvarohu
5 lžic medu
1 lžička vanilkového extraktu
3 vejce
2 lžíce vanilkového pudinkového prášku

ovoce na ozdobu

V misce smícháme nadrcené sušenky s rozpuštěným máslem. Vysypeme do dortové formy a lžící stejnoměrně uhladíme na dno a boky formy. Vložíme do trouby. Dáme péct na 15 minut při teplotě 170 °C. Mezitím si připravím nadýchaný krém. Formu nevymazáváme.

V míse rozmícháme mascarpone nebo tvaroh s medem. Sladit můžeme i třtinovým nebo kokosovým cukrem, umělým sladidlem a samozřejmě řepným cukrem. Přimícháme žloutky, vanilkový extrakt a vanilkový pudinkový prášek nebo kukuřičný škrob. Vymícháme do hladké hmoty.

Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

Krém vylijeme na vychladlý sušenkový korpus.

Vložíme do trouby a pečeme 50 minut při teplotě 150 °C.

První půlhodinu pečeme v páře. Na dno trouby vložíme pekáč s vodou, který po půlhodině vyndáme a cheesecake dopékáme dalších 20 minut.

V průběhu pečení nabyde a malinko zhnědne.

Upečený je, když se okraje malinko oddělí od formy a střed má konzistenci želatiny. Hotový necháme vychladnout.

Vychlazený ozdobíme ovocem a vložíme do lednice. Hezké jsou maliny, jahody a borůvky.

Nejlépe chutná druhý den.

Recepty v tomto dílu pořadu
Recepty Všechno co mám ráda: