Vepřový bůček na vandr naleznete zde:

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 30. díl druhé řady - vepřový bůček na vandr

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 30. díl druhé řady - vepřový bůček na vandr

Ne 27.10 18:25
Premiéra

Kdysi dávno bylo zvykem chodit za prací na vandr. Vandrovníci se museli na cestu řádně posilnit. My si na náš výlet za dovednostmi dávných generací připravíme poctivý domácí bůček s pořádným krajícem chleba.

 

Vepřový bůček na vandr

500–750 g libového vepřového bůčku
sůl
červená cibule
žlutá či bílá cibule
nať z jarní cibulky
dijonská hořčice
chléb, nejlépe domácí

Vepřový bůček důkladně nasolíme z obou stran. Dijonskou hořčici v rendlíku smícháme s nakrájenou cibulí a natí z jarní cibulky. Cibuli dávkujeme podle chuti. Bůček pečeme kůží nahoru na 100–120 °C po dobu 3–4 hodin. Je třeba, aby se z bůčku nevypekla šťáva, proto pečeme hodně pomalu. Po upečení z bůčku odstraníme svrchní tučnou kůži, maso nakrájíme na plátky. Krajíce chleba pomažeme hořčicí smíchanou s cibulí, proložíme bůčkem a přiklopíme dalším krajícem.

Recepty v tomto dílu pořadu
Recepty Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli: 

Mohlo by Vás taky zajímat