Aktuality naleznete zde:

Absolutním vítězem 11. týdne Prostřeno! 2022 se stala Tereza Waszková

Absolutním vítězem 11. týdne Prostřeno! 2022 se stala Tereza Waszková

Po 21.3 09:08
Premiéra

Nejvíc bodů od soutěžících a taky největší sympatie diváků získala minulý týden v Prostřeno! Tereza Waszková
Nikola je nyní na rodičovské dovolené. Výhru použije na oslavu se svou rodinua zbytek peněz plánovala investovat do rekonstrukce domu..
Soutežní menu:
Kachní prso
Batátový krém
Svíčková z jelena sika
Pavlova s ovocem

Kompletní výsledky 11. týdne 2022:
ponděli: Linda Studená - 29 bodů - divácké hlasování: 7,79
úterý: Tomáš Klapetek - 14 bodů - divácké hlasování: 3,61
středa: Roman Raška - 26 bodů - vdivácké hlasování: 7,53
čtvrtek:  Patrik Šula - 29 bodů - divácké hlasování: 7,84
pátek: Tereza Waszková - 34 bodů - divácké hlasování: 9,31

Absolutním vítězem 8. týdne Prostřeno! 2022 se stala Nikola Drapáková

Absolutním vítězem 8. týdne Prostřeno! 2022 se stala Nikola Drapáková

Po 28.2 09:08
Premiéra

Nejvíc bodů od soutěžících a taky největší sympatie diváků získala minulý týden v Prostřeno! Nikola Drapáková
Nikola je nyní na rodičovské dovolené. Výhru použije na výlet někam s rodinou a zbytek plánuje investovat do bydlení.
Soutežní menu:
Lehký salátek s kuřecím masem a ředkvičkou
Tomatová polévka s bazalkovým pestem
Grilovaný losos s mladými restovanými bramborami
Panna cotta

Kompletní výsledky 8. týdne 2022:
ponděli: Anita Javůrková - 28 bodů - divácké hlasování: 7,24
úterý: Zdeněk Bušta - 24 bodů - divácké hlasování: 7,2
středa: Nikola Drapáková - 32 bodů - divácké hlasování: 7,94 - absolutní vítěz týdne
čtvrtek: Petra Nová - 22 bodů - divácké hlasování: 5,17
pátek: Robert Linz - 26 bodů - divácké hlasování: 6,82

Absolutním vítězem učňovského speciálu Prostřeno! se stal Ludvík Pechovský

Absolutním vítězem učňovského speciálu Prostřeno! se stal Ludvík Pechovský

Po 21.2 09:08

Nejvíc bodů od soutěžících a taky největší sympatie diváků získal v učňovském speciálu Prostřeno! Ludvík Pechovský. 
Ludvík studuje na odborném učilišti v Domažlicích. Vaření ho moc baví. Rád tvoří nové a zajímavé chutě. Nejí kuře na paprice a na smetaně. Nikdy by nesnědl koprovou omáčku. Výhru plánuje pořádně oslavit s kamarády v dobré restauraci.
Soutežní menu:
Cikánský chlebík s granátovým jablkem
Cuketový krém s krutony
Dančí medailonky se šípkovou omáčkou
Čokoládový dortík z červené řepy se žahourem z malin a borůvek

Tato jídla si vybral, protože mu chutnají a myslí si, že by mohla chutnat i ostatním. 
Kompletní výsledky učnovské speciálu (7. týden 2022):
ponděli: Samuel Weissar - 31 bodů - divácké hlasování: 8,04
úterý: Jakub Zahradník - 29 bodů - divácké hlasování: 8,22 
středa: Ludvík Pechovský - 33 bodů - divácké hlasování: 8,41 - absolutní vítěz týdne
čtvrtek: Jiří Janeček - 31 bodů - divácké hlasování: 8,4
pátek: Zdeněk Čtvrtečka - 27 bodů - divácké hlasování: 8,22

Nová kuchařka Dity P je věnované dětem a vaření pro děti

Nová kuchařka Dity P je věnované dětem a vaření pro děti

Čt 7.11 14:19
Premiéra

Spisovatelka a moderátorka kuchařského pořadu Deník Dity P přichází s pořadí s třetí kuchařkou, která je věnovaná jídlu pro děti, které chutná i dospělým. Když s připravou knihy začínala měla Dita P a jeji sestry Marika a Emma dohromady pět kluků. A v závěru se narodilo další miminko - zase kluk.

S touhle krásnou partou se potkávali celý rok. Všechna roční období. Při všech svátcích přírody, na Svatojánskou noc při slunovratu, slavili dožínky, babí léto, rovnodennost... a Dita P u toho pochopitelně vařila. A zjistila při té dlouhé cestě, že ji příroda napovídá, co bude dětem chutnat právě v tu dobu. A že ji budou napovídat i její dávné prababičky i děda, máma i táta, protože ochutnala jejich jídla a zamilovala si je. 

Celá kniha Dita P. Dětem, všech jejich třináct kapitol se odvíjí venku, v přírodě. Uprostřed lesů, potoků i tůní. Kluci jí, spí, lezou po stromech, splynou s přírodou, s ptáky a motýly, létají, potkají se skřítky, podivnými postavičkami, se zvířátky, poslouchají, co si pod zemí vyprávějí kořeny stromů a jaké pohádky přinesla voda z druhého konce Země. Proti těmhle klukům Dita seděla u stolu, na pařezu v lese, pod stohem slámy a koukala, jak jim chutná, co uvařila. A mívala slzy v očích, když přišli s prázdnou miskou a překřikovali se: Ještě!

V Kuchařce Dita P. Dětem je 112 receptů, 365 fotostran, 13 stran krátkých příběhů, básniček, pohádek. Celkem 456 stran v tuhé vazbě.





Další kuchařky Dity P

Od hospody k hospodě - knižní zpověď oblíbeného českého kuchaře Jaroslava Sapíka

Od hospody k hospodě - knižní zpověď oblíbeného českého kuchaře Jaroslava Sapíka

Čt 7.11 13:31
Premiéra

Jaroslav Sapík žil vždycky naplno a mockrát riskoval. Po dědovi je rebel, po mamince ranař a po babičce lidumil. Přiznává, že je pod pantoflem, ale nic by na tom neměnil. Podle čeho si vybíral ženu a jaký má recept na šťastné manželství? Co dělá dobrou hospodu a který host je mu nejmilejší? Koho nejvíc nesnáší a kde je nejšťastnější? Proč mu kolegové z branže nadávají a komu nejvíc závidí?

Kniha Od hospody k hospodě vám poodkryje soukromí muže, jenž nikdy neztrácí humor a pro peprné slovo nejde daleko. Zjistíte, jak zpětně vnímá dobu za socialismu i po něm, co je pro něj v mezilidských vztazích i v byznyse nejdůležitější nebo třeba jak zní hostinské desatero.

Na konci knihy najdete samozřejmě i recepty a fotografie jídel, která Jarda uvařil speciálně pro tuto příležitost. Vybíral dlouho a pečlivě, nakonec zůstala jen jeho nejmilejší.

Autogramiády Zdeňka Pohlreicha u příležitosti vydáni jeho nové kuchařky Fresh kuchyně

Autogramiády Zdeňka Pohlreicha u příležitosti vydáni jeho nové kuchařky Fresh kuchyně

Pá 9.11 22:19
Premiéra
Nenechte si ujít autogramiádu vyhlášeného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha k jeho nejnovější publikaci Fresh Kuchyně.

Autogramiády se uskuteční: 
26.11. 2018 od 17 hod - v prostorách knihkupectví LUXOR, Palladium, Praha
30.11.2018 od 17 hod - v knižní kavárně knihkupectví Knihy Dobrovský v Brně Joštova,
3.12.2018 od 17 hod - v prostorách knihkupectví LUXOR v OC PLAZA, Plzeň
4.12.2018 od 17 hod - před knihkupectvím Knihy Dobrovský v IGY Centrum, České Budějovice
5.12.2018 od 17 hod - v knihkupectví Knihy Dobrovský - OC Letňany, Praha 9
7. 12. 2018, od 15 do 17 hodin - Kaufland Vypich ,Bělohorská 205, Praha 6
7. 12. 2018, od 18 do 20 hodin - Kaufland Hloubětín, Kolbenova, Praha 9

Mohlo by Vás taky zajímat

První autorská kuchařka Kateřiny Winterové z pořadu Herbář - Jíst a žít - Moderní kuchařka na dalších 100 let

První autorská kuchařka Kateřiny Winterové z pořadu Herbář - Jíst a žít - Moderní kuchařka na dalších 100 let

Čt 22.11 21:09

Herečka Kateřina Winterová představuje svou první autorskou kuchařku. Navazuje tak na úspěch pěti dílů knih o jídle Vaříme podle Herbáře a televizního pořadu Herbář, který také moderuje. Od října pokračuje opět na ČT 1 s novým Herbářem, který vznikal na základě její knihy Jíst a žít!, která vychází souběžně s pořadem.

„Kniha Jíst a žít! je o mém hledání „zlaté střední cesty“ našich prababiček v současné uspěchané době. Nakonec jsem ji našla – na zahradě, v přírodě i ve městě. S pokorou ke zkušenostem ověřenými mnoha generacemi, s úctou k životu zvířat i rostlin i s nadějí, že v rozumném užívání darů naší planety leží klíč k budoucnosti. Souhlasím s Antoinem de Exupéry, že zemi nedědíme po našich předcích, ale půjčujeme si ji od našich dětí,“ shrnuje Kateřina Winterová, autorka kuchařky Jíst a žít! a jedna z nejprodávanějších českých autorek knih o jídle, herečka a moderátorka televizního pořadu Herbář.

Kniha je rozdělena do kapitol, které představují problematiku hlavních potravin z pohledu současnosti a historie – mléko, maso, zelenina, ovoce, obilniny a sladidla. Ta se vine jako červená nit celou knihou. Kateřina Winterová se se čtenáři dělí o fakta a zkušenosti, proč a jaké potraviny pěstuje, kupuje, vaří nebo dává svým dětem s lehkostí a vtipem, jak jej znáte z Herbáře.

Na 256 stranách najdete přes 100 moderních a svěžích receptů ze zdravých surovin bez zbytečného dietního dogmatismu s krásnými fotografiemi od týmu La Buchta.

Mohlo by Vás taky zajímat

Tip na malý vánoční dárek pro všechny příznivce Ládi Hrušky - Vychytaný kalendář 2019

Tip na malý vánoční dárek pro všechny příznivce Ládi Hrušky - Vychytaný kalendář 2019

Čt 22.11 20:54
Premiéra
Nejlepší vychytávky a recepty z pořadu Vychytávky a recepty Ládi Hrušky naleznete v stolním kalendáři, který je aktuálně v prodeji. Každý týden jedna osvědčená vychytávka nebo babská rada, která vám usnadní život.

Mohlo by Vás taky zajímat

Nová kuchařka Zdeňka Pohlreicha v prodeji - Fresh kuchyně

Nová kuchařka Zdeňka Pohlreicha v prodeji - Fresh kuchyně

Pá 9.11 22:19

Myšlení Zděnka Pohlreicha prošlo refreshem. Důkazem toho by měla být taky jeho nová knížka. Jmenuje se Fresh Kuchyně a najdete v ní svěží, lehké a pestré recepty z čerstvých surovin, které si snadno připravíte i vás doma. Fresh kuchyně, ale není jenom o čerstvých surovinách, je taky o otevřený mysli a životným přístupu. Kniha obsahuje 96 receptů a cílem bylo, aby občerstvila váš repertoár a dala vaší kuchyni víc života a dobrých nápadů. Když je fresh jídlo, tak budete fresh i vy

Mohlo by Vás taky zajímat

Kuchařská reality show Ano, šéfe! na podzim končí. Nahradí ji dámská obdoba pod názvem Ano, šéfová!

Zdroj. FTV Prima

Kuchařská reality show Ano, šéfe! na podzim končí. Nahradí ji dámská obdoba pod názvem Ano, šéfová!

Pá 3.8 12:41

Ano, šéfe! – pořad, který si od samého začátku kladl za cíl pozvednout gastronomii v Česku a který si u diváků získal značnou popularitu, spěje momentálně do svého velkého finále. Zdeněk Pohlreich zachraňoval v průběhu téměř 10 let nejrůznější upadající či nefungující gastronomická zařízení. Nouze nebyla o humor a vtipné hlášky, z nichž některé se staly doslova legendárními. Ano, šéfe! se začalo natáčet v roce 2008 a poprvé se Ano, šéfe! objevilo na obrazovkách v roce 2009. Na podzim se na obrazovkách televize Prima objeví poslední díly pořadu. Oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, jemuž dnes ve světě gastronomie neřekne de facto nikdo jinak než Šéf, v nich navštíví Chomutov i pražskou Hostivař, pomůže i pojízdnému bistru – food trucku v Ostravě.
Pořad bude dále pokračovat pod názvem Ano, šéfová! s gastronomkou a podnikatelkou Jitkou Pagana a jejím synem Santem. Jitka dlouhá léta provozovala několik luxusních restaurací v Německu, ale před několika lety se i se synem vrátila do Česka. Každý z nich zde vede vlastní restauraci, v níž se snaží zúročit zkušenosti s italskou pohostinností a německou precizností. Diváci uvidí nejen to, jak svým osobitým stylem pomáhají neprosperujícím restauracím i hospodám, ale budou moci také nahlédnout do svérázného vztahu matky a syna.

Stránky