Rady ptáka Loskutáka - recept na salát z pečených paprik

So 7.9 12:30
Premiéra

V druhém poprázdninovém díle pořadu připravil Petr Rychlý salát z pečených paprik.

Suroviny:
2 ks červených, zelených a žlutých paprik (celkem 6 ks)
velká hrst rukoly
1 mozzarella z buvolího mléka
100 g parmské šunky (na plátky)
8 ks sušených rajčat v oleji
sůl, olivový olej


Postup:
Papriky pokapeme olejem, osolíme a zprudka opečeme v troubě. Necháme je spařit v mikrotenovém sáčku, oloupeme a nakrájíme. Smícháme je s rajčaty, rukolou a zalijeme zálivkou*.
Salát zdobíme plátky parmské šunky a buvolí mozzarelly. Podáváme s pečivem.

Recept na zálivku: 2 lžíce medu, lžíce balzamikového octa, 1-2 lžíce olivového oleje a špetka soli. Vše důkladně promícháme.