Rady ptáka Loskutáka - recept na salát z pečených brambor

So 7.12 12:30
Premiéra

V dalším díle pořadu připravil Petr Rychlý salát z pečených brambor.

Suroviny:
400 g salátových brambor
 80 g panchetty
 2 hrsti baby špenátu
 1 stroužek česneku
 2 lžíce majonézy
 1 lžička dijonské hořčice
 1 lžička medu
 citron
 sůl, pepř
 olej
 hladká mouka
 vinná klobása

Postup:
Oloupané brambory, které jsme uvařili ve slupce, nakrájíme na kolečka, z obou stran opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Poté orestujeme panchettu, slijeme tuk, na stejné pánvi necháme zavadnout baby špenát, osolíme ho a ochutíme česnekem.

Smícháme majonézu, hořčici a med, osolíme a zakápneme citronem. Dresinkem zalijeme brambory s panchettou a špenátem, a lehce promícháme. Podáváme s dozlatova opečenou vinnou klobásou. Vinnou klobásu zatočíme do šneku, propíchneme na kříž špejlemi, lehce obalíme v hladké mouce, zakápneme olejem a pečeme v troubě dozlatova na pečícím papíře na 180°C cca 10 minut.