Polopatě 2019 - 9.díl - recept na vepřovou panenku se slaninou v bylinkové krustě se sezamem a listy čerstvého špenátu

Ne 31.3 08:55
Premiéra

Tip na nedělní oběd - Vepřová panenka se slaninou v bylinkové krustě se sezamem a listy čerstvého špenátu, podávaná se šlehanou nádivkou s kousky uzeného boku a mandliček. Panenka bude rolovaná se špenátem a obalena v bylinkách a sezamu (médium).

Vepřová selečí panenka 200g
Listový špenát 20g
Slanina 30g
Sůl, pepř, sezam, steakové hrubé koření
Olivový olej 20ml

Postup:
Vepřovou očištěnou panenku si podélně prokrojíme, abychom do ní mohli zabalit listy špenátu. Zarolované maso okořeníme, pokapeme olejem a zabalíme podle velikosti masa do 2-3 plátků slaniny. Rovnoměrně opékáme na pánvi, aby bylo maso správně upečené. Mezitím si namícháme směs čerstvých bylinek, steakového koření a sezamu, ve kterém po upečení panenku obalíme.
Nádivka bude jako příloha s malou pečenou bramborou jako doplněk na talíři. A budeme na ni potřebovat:

Uzený bok 100g
Sůl, pepř
Máslo 50g
Veka bílá 200g
Máslo 80g
Vejce 3ks
Cibule 1/2
Sušené rajčata 50g
Šalvěj, jarní cibulka
Smetana 30ml
Jablko ½
Mandle 10g

Postup:
Veku, uzený bok, sušená rajčata, cibulku, jablko a jarní cibulku si nakrájíme na drobné kostičky. Veku a sušená rajčata si dáme do mísy a zbylé suroviny opečeme na pánvi. Opečené suroviny přidáme k vece. Do celé směsi přidáme žloutky, smetanu, povolené máslo, mandle a promícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do celé směsi. Dochutíme solí a pepřem. Pečeme v troubě na 200 stupňů ve vymazaném pekáčku.

Recepty v tomto dílu pořadu

Mohlo by Vás taky zajímat