Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou naleznete zde:

Deník Dity P. II - 2. díl - Na parníku

Zdroj: archiv ČT

Deník Dity P. II - 2. díl - Na parníku

Pá 18.3 18:25
Premiéra

Pokračování skutečného příběhu Dity P., která zná kouzla vaření. Parník z roku 1935 právě nahodil motor na Vltavě a na palubě zůstává jen podezřele a jednoznačně zakulacená Dita, sestra Emma a Petra Nesvačilová. „Budu klidně řídit celou zeměkouli, ale grilovat prostě ne,“ řekne Dita, když vidí, jak se její spolucestující sestra Emma a Petra Nesvačilová pokoušejí rozpálit gril. Emma se nechce nechat odradit a snaží se zachránit nepřítomnost pozvaných mužů, kteří prostě zaspali. Dita ale rázně zavelí kapitánovi Tomášovi: Jedeme! A parník se rozhoupe po Vltavě. Rozkolébá nejen žaludky všech holek, ale nejspíš i malého kluka, kterého si Dita veze v břiše. Pěkně „natřese“ i košíky plné naložených krkoviček, pljeskavicu, kuřátko a spoustu dalších dobrot, co čekají na „mužskou práci“. Kapitán si náhle všimne, že na druhém břehu řeky mávají opozdilci a nabírá na palubu mistra grilu Davida Ondříčka, labužníky Jakuba Žáčka, Vaška Neužila a bratra Honzu. „Krkovička je stejně nejlepší na světě, co Dito?“, řekne David Ondříček s plnou pusou a nalévá víno na oslavu... Třeba atmosféry parníku, krásného stmívání nebo všech a té chvíle.

Recepty v tomto dílu pořadu