Dančí hřbet zapečený v listovém těstě s houbami a červenou řepou v rozmarýnu naleznete zde:

Kluci v akci: příprava smaženého kapra a dančího hřbetu zapečeného v listovém těstě s houbami

Kluci v akci: příprava smaženého kapra a dančího hřbetu zapečeného v listovém těstě s houbami

So 14.9 18:25
Premiéra

Spolu s kluky se vydáme do Brandýsa nad Labem, abychom zaznamenali kulinářsko-poznávací dokument, který Vám bude inspirací jak do kuchyně, tak k výletu a návštěvě zámku. V černé zámecké kuchyni připravíme smaženého kapra zapečeného v zelenině a dančí hřbet zapečený v listovém těstě s houbami a červenou řepou v rozmarýnu.

Smažený kapr zapečený v zelenině

4–6 porcí

600 g kapřího filetu bez kostí
sůl
4 stroužky česneku
1 citron
100 g hladké mouky
3 vejce
100 g strouhanky
olej na smažení

zeleninová směs

1 mrkev
1 petržel
¼ celeru
200 g květáku
1 cibule
200 g raných brambor
kmín
snítka libečku
200 ml bílého vína
4 rajčata
mletý pepř
sůl
80 g sádla

Kapra naporcujeme na kousky, pokapeme citronem a potřeme česnekem utřeným se solí. Obalíme v trojobalu a usmažíme do zlatova.

Brambory nakrájíme na půlkolečka, mrkev a petržel také. Cibuli nakrájíme na klínky. Květák rozebereme na malé růžičky. Celer nakrájíme na kostky. Na sádle nejprve orestujeme kořenovou zeleninu, přidáme cibuli, květák a brambory. Orestujeme, přidáme kmín, sůl a bílé víno. Na konec přidáme na kostky krájená rajčata a nasekaný libeček. Promícháme a podusíme asi 1 minutu.

Hotovou směs rozložíme na dno pekáčku, navrch naskládáme porce smaženého kapra a pečeme ještě při 180 °C 20 minut.

 

 

 

 

Dančí hřbet zapečený v listovém těstě s houbovou smaženicí a pečená červená řepa s česnekem a rozmarýnem
 

6 porcí

600 g dančího hřbetu
mletý pepř
sůl
40 g sádla

houbová smaženice

400 g lesních hub
1 cibule
drcený kmín
4 kuličky jalovce
4 kuličky nového koření
6 kuliček černého pepře
2 vejce

400 g listového těsta
2 hrsti strouhanky
1 vejce na potření

červená řepa

600 g vařené červené řepy
50 ml rostlinného oleje
4 stroužky česneku
1 snítka rozmarýnu
mletý pepř
sůl

Jelení hřbet očistíme, osolíme, opepříme, ze všech stran opečeme na 1/3 sádla a necháme zchladnout. Houby nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na sádle dosklovata, přidáme houby a orestujeme. Okořeníme drceným kořením a osolíme. Přidáme vejce a promícháme, aby se vejce srazilo. Necháme zchladnout. Listové těsto rozválíme, na plát položíme opečený hřbet, poklademe smaženicí a dobře zabalíme. Potřeme vajíčkem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 15 minut. Řepu nakrájíme na silnější plátky, opečeme na oleji spolu s rozmáčknutými stroužky česneku, přidáme nasekaný rozmarýn, osolíme, opepříme a podáváme.

Recepty v tomto dílu pořadu