Babica vs. Sapík - 21.díl - Kachna

Ne 10.11 10:00
Repríza

Dnes vaříme kachnu. 
V pořadu se budou připravovat:
Plněná vykoštěná kachna s játrovou nádivkou a červené zelí
1 kachna
4 housky
mléko
2 vejce
100 g drůbežích jater
zelená petrželka
sůl, pepř
kaštany
muškátový květ

červené zelí
čerstvé brusinky
máslo
červené víno

Vykoštěnou kachnu osolíme a naplníme nádivkou. Spíchneme nebo sešijeme, osolíme ze všech stran. Pečeme na 220°C, po půl hodině otočíme a stáhneme na 170°C.
Připravíme nádivku. 4 housky, mléko, játra, 2 žloutky, zelená petrželka, kaštany, sůl, pepř, muškát, sníh ze 2 vajec.
Brusinky dáme do másla, přidáme červené zelí, podlijeme červeným vínem.


Kachní roláda se švestkovou omáčkou a ořechové knedlíky,
kachna
špek
pistácie
konopné semínko
šunka, slanina
bílý pepř
mletá husí játra
mandle

sušené švestky
švestková marmeláda
sušené mléko
sůl
smetana
ořechy
máslo
červené víno
olej

Mletá játra, smetana, šunka, slanina, špek na kostičky, pistácie, bílý pepř, sůl, sušené mléko. smícháme v nádivku.
Vykoštěnou kachnu naklepeme, opepříme, osolíme, naplníme nádivkou a zabalíme do alobalu.
Do pekáče dáme máslo, slaninu a olej, pečeme na 220°C půl hodiny, stáhneme na 100°C, pečeme 90 min.
Švestková omáčka: máslo, mandle, sušené švestky, cukr, víno, marmeládu, provaříme 10 minut. Nakonec přidáme výpek z pekáče s roládou.
Na pánvi ohřejeme máslo do hněda, přidáme mleté ořechy a ořechové knedlíky. Prohřejeme.
Hotovou roládu obalíme v konopném semínku.

Dále pak:
Rajčatový salát s cibulí majonézou a smaženým kuřetem v petrželce a sýru,
Rybízový sorbet s vinným šodó

Recepty v tomto dílu pořadu