penang kari naleznete zde:

Kluci v akci - pečeme snadno a rychle, nasladko i naslano

Kluci v akci - pečeme snadno a rychle, nasladko i naslano

So 7.11 18:25

V novém díle cyklu o pečení se můžeme těšit na další zdařilé recepty. Dva z nich budou od diváků pořadu. Od sousedů ze Slovenska přišel recept na tradiční kôprový osúch, tak jak ho připravuje paní Bohovičová ze Zavaru od Trnavy. Je to vlastně slaný koláč, jehož základem je chutné kynuté těsto, které se peče s bramborovo-cibulovou náplní ochucenou koprem. Je to učiněná pochoutka, kterou můžeme jíst teplou i studenou. Ze šumavské Horní Plané nám rodina Uhlířova poslala recept na výtečný jablkovo-ořechový moučník. Větší kousky jablek, kterých je v koláči hojnost, se pečením propojí s ořechy a nasekanými kousky čokolády, takže vznikne lahodný vlahý koláč, po kterém se jen zapráší a věříme, že se stane hitem i ve vašich rodinách. Atraktivní a výborná je šunka pečená v chlebovém těstě, oblíbený to pokrm Filipa, který ho doplní o jemnou smetanovou omáčku z hlívy ústřičné.

Kluci v akci - králičí speciality a hovězí dršťky s šéfkuchařem Martinem Slezákem

Kluci v akci - králičí speciality a hovězí dršťky s šéfkuchařem Martinem Slezákem

So 31.10 18:25

Martin Slezák je další kuchařskou osobností, která by měla předávat své zkušenosti dalším generacím. Má za sebou praxi ve špičkových restauracích v Česku i zahraničí, učil se od kuchařů ověnčených michelinskými hvězdami, pro Českou republiku získal řadu ocenění a medailí z mezinárodních prestižních soutěží. Mezi nejvýznamnější místa, v nichž působil, patří restaurace Flambé, Zlatá Praha, Rybí trh, Bareiss 3* Michelin v Německu. Dnes je výkonným šéfkuchařem v malostranské Konírně, mělnickém hostinci Na Štěpáně a s manželkou Věrou, profesionální cukrářkou, vedou domácí cukrárnu. Připraví králičí tlačenku a králičí stehna na smetaně se šumavským chlebovým knedlíčkem. Další delikatesou budou po domácku připravené dršťky a la Stroganoff.

Kluci v akci - ve stavení Na Poustevně na Chudenicku

Kluci v akci - ve stavení Na Poustevně na Chudenicku

So 24.10 18:25

Ve stavení Na Poustevně, nacházející se v hlubokém lese přímo pod rozhlednou, uvaří Filip s Ondřejem výtečnou drůbeží polévku a upečou kuře a la Ondřej. Kuřátka budou z nedaleké drůbeží farmy v Loužné, kam si pro ně kluci osobně dojedou. Paní provozní z Poustevny Eva Tyzlová nám představí recept na nepečené muffiny, po kterých se vždycky jen zapráší.

Kluci v akci - gastronomický výlet po celém světě

Kluci v akci - gastronomický výlet po celém světě

So 17.10 18:25

S Kluky v akci se vypravíme na kulinářskou cestu po světě. Začneme v sousedním Německu bavorskou tradiční krmí, pečeným selátkem s houskovým knedlíkem. Do Thajska si pomyslně zaletíme uvařit pikantní masovou směs penang kari. Ačkoliv je možné thajskou červenou chilli pastu, která tvoří základ tohoto pokrmu, koupit hotovou, vše si z chilli papriček a exotických ingrediencí připravíme krok za krokem sami. Do Evropy se vrátíme pro recepturu na výtečný francouzský sendvič croque madame.