Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli naleznete zde:

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 10. díl - pivní gastronomické lahůdky,

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 10. díl - pivní gastronomické lahůdky,

Ne 8.4 18:25
Premiéra

Pojďte s námi na návštěvu do malého českého pivovaru, kde uchovávají tu nejlepší českou tradici. Nahlédneme do tovaryšské knížky z dob, kdy tovaryši vandrovali světem a učili se, jak z chmele, sladu a vody uvařit zázrak korunovaný čepicí bílé pěny. Chmel je ovšem dobrý na nervy i na žaludek a s pivem se dají vykouzlit gastronomické lahůdky, kterými uctíte přátele i rodinu.

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 9. díl - velikonoční jidáše

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 9. díl - velikonoční jidáše

Ne 1.4 18:25
Premiéra

Velikonoční tradice v novém magazínu o dovednostech našich předků.O Velikonocích si společně napečeme voňavé a sladké jidáše. A poohlédneme se po prvních jarních bylinkách do salátů a polévek.

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 8. díl - Řepánky

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 8. díl - Řepánky

Ne 25.3 18:25
Premiéra

Magazín o dovednostech našich předků. Naše babičky dokázaly využít opravdu všechno, důkazem toho jsou řepánky. Cukrová řepa, která zůstala na polích, posloužila hospodyním jako náplň do buchet.

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli -7. díl - sůl

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli -7. díl - sůl

Ne 18.3 18:25
Premiéra

Magazín o dovednostech našich předků. Jako slanou tečku budeme servírovat proslavený gravlax – pokrm, který vymysleli dávní rybáři a který si určitě najde cestu na stůl každého milovníka lahůdek z ryb.

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 6. díl - levná vitamínová bomba - kysané zelí

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 6. díl - levná vitamínová bomba - kysané zelí

Ne 11.3 18:25
Premiéra

Kysané zelí má blahodárné účinky pro naše zažívání a trávení. Každá správná hospodyňka si proto na zimu našlapala pořádný škopek této pochoutky. Naši moderátoři si vyhrnou rukávy i nohavice a pustí se do práce. Tereza si naloží zelí tradičně a podomácku. Petr se vypraví do malé provozovny, kde oprášili recept po babičce a drží se poctivých, vyzkoušených postupů. A dozvíme se, proč pomocí kysaného všeléku léčit pochroumané žaludky našich psích miláčků.

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 5. díl - pravá staročeská zabijačka

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 5. díl - pravá staročeská zabijačka

Ne 4.3 18:25
Premiéra

Jelítka, jitrničky, ovar, domácí škvarečky a zásoba kvalitního vepřového na dlouhou dobu. Šéfkuchař Vašek Frič je odborníkem na staročeskou zabijačku a všechny domácí dobroty, které na ní vznikají. Naše moderátory tak čeká spousta práce, protože na tradiční zabijačce je potřeba každá ruka. Terezka a Petr se také vypraví za farmáři, kteří chovají proslavená česká přeštická prasátka a vědí, co takový domácí pašík potřebuje ke spokojenému životu. A dozvíme se, k čemu využívaly naše babičky poctivé domácí sádlo.

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 4. díl - uzení v domácí udírně

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 4. díl - uzení v domácí udírně

Ne 25.2 18:25
Premiéra

Voňavé domácí uzení v další epizodě nového magazínu o dovednostech našich předků.

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 3. díl - vejce aneb jak vylepšit poctivý slepičí vývar

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 3. díl - vejce aneb jak vylepšit poctivý slepičí vývar

Ne 18.2 18:25
Premiéra

Jak uchovat čerstvá vejce, jak chovat spokojené slepice a kterou tajnou přísadou vylepšit poctivý slepičí vývar.